top of page
Handenvrij Shoppen in Mechelen
 

Boodschappenzakjes te zwaar? Geef ze aan de ECOkoerier!

Sinds december '15 startten de ECOkoeriers met een unieke dienstverlening naar de shoppers. Laat je aankopen achter in de winkels, de ECOkoeriers pikken ze voor je op en zorgen ervoor dat ze later die dag bij je thuis geleverd worden. 
 
Mechelen zet hiermee een volgende stap om haar stad nog aantrekkelijker te maken als winkelstad. Je kan een hele dag shoppen en de stad beleven, zonder aan tasjes te zeulen. Bovendien stimuleert het de Mechelaars ook om met de fiets naar de binnenstad te komen of te parkeren op de gratis randparking.

De boodschappen worden telkens vervoerd door een cargofiets die ze ook koel houdt indien nodig.

 

Hier vind je de lijst van de deelnemende handelaars. Op zaterdagen is er ook een bemande hub op de Botermarkt, waar je je winkeltasjes kan afgeven.

In de box

 

Dé flexibele oplossing voor tijdelijke opslag

Bestel 1 of meerdere boxen via www.indebox.be en binnen de 24h worden je boxen via de ECOkoeriers thuisgeleverd.

Jij vult de boxen met seizoenskledij, tuinmeubelkussen, kerstdecoratie, knutselwerkjes van de kinderen, noem maar op... 

Na afspraak worden de boxen weer opgehaald door onze fietskoeriers en in het magazijn van ODTH opgeslagen. Via hun WMS-systeem kan je je box live opvolgen via track & trace.

Tweejaarlijks kan je je boxen terugvragen voor het wisselen van seizoensgerief.

Een standaardbox is 40cm x 60cm x 34cm groot.

De boxen kunnen op vraag worden verzegeld of de inhoud gefotografeerd.

Kortom meer ruimte thuis of op kantoor via deze flexibele oplossing.

Sociale economie
 

Vanaf de opstart van de ECOkoeriers is bewust gekozen om mensen met een verdere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt kansen te geven. IV-ENT zorgt voor de opleiding, coaching en begeleiding om mensen te laten doorgroeien tot (fiets)koeriers en hen het reilen en zeilen bij te brengen van een logistiek bedrijf. De visie en de methodiek van vzw ConnAct liggen aan de basis van deze realisaties.

 

Provincie Antwerpen en Stad Mechelen

Van de provincie Antwerpen en de stad Mechelen werd aan vzw ConnAct een impulssubsidie Sociale Economie toegekend om vanuit de ECOkoeriers te kunnen bewerkstelligen dat bedrijven uit sociale economie mee op de kar kunnen springen van nieuwe economische activiteiten die voortvloeien uit duurzame stadslogistiek en e-commerce.

 

 
Zaterdagmarkt Mechelen

 

Markta

Op vraag van de marktkramers zijn we in september 2015 gestart met thuisleveren van de boodschappen gekocht op de zaterdagmarkt. Het succes heeft ertoe geleid dat deze piloot zich verder uitspreidde naar alle winkels in de binnenstad van Mechelen. De start van het Handenvrij shoppen in Mechelen.

Foto Joost Joossen

17-06-2015 Slotevent KRACHT = Start ECOkoeriers

 

Startschot ECOkoeriers

Als laatste innovatieve keten binnen het KRACHT project (lees meer op www.connact.be) werd gewerkt rond de cluster duurzame stadslogistiek in Mechelen. Eén van de implementatietrajecten die hieruit volgden, zijn de ECOkoeriers. Op 17 juni 2015, in aanwezigheid van Federaal Minister Kris Peeters, Burgemeester Bart Somers, Schepenen van Mobiliteit en Economie Marina De Bie en Wim Jorissen, werden de ECOkoeriers onder de doopvont gehouden. Het nieuwe fietskoerierinitiatief startte met 1 fietskoerier.

bottom of page