top of page
Logo ULAADS_edited.png
ULaaDS
 

Urban Logistics as an on-demand service

ECOkoeriers is één van de deelnemende logistieke ondernemingen binnen dit Europees project waarbij ze meerdere pilootprojecten uitvoert samen met de Stad Mechelen die één van de 7 projectsteden is. ULaaDS loopt tot september 2023. https://ulaads.eu/cities/mechelen/

2020103r!sult-mechelen.jpeg
R!SULT (Responsive Sustainable Urban Logistics)

Innovatieve start met microhub belevering in stad Mechelen

VIL Proefproject in samenwerking met Stad Mechelen en ECOkoeriers.

Steden in Vlaanderen groeien en lopen meer en meer vast. Het toenemende aantal leveringen is één van de oorzaken van dit probleem. Er is dan ook een groeiende vraag naar maatregelen om steden leefbaar te houden. VIL gaat in het project R!sult (Responsive Sustainable Urban Logistics) op zoek naar een geïntegreerde logistieke oplossing voor stadsbeleveringen.

Lees hier het persbericht en de resultaten van het R!SULT project

CycleLogistics
 

Cyclelogistics Ahead

Dat de ECOkoeriers in Mechelen zijn opgestart, is geen toeval. De Stad Mechelen was van 2012 tem 2017 partnerstad in het Europese project ‘Cyclelogistics Ahead’. Dat project had als hoofddoel om fietskoeriers in steden te ondersteunen en te faciliteren.

 

Mechelen wil zo snel mogelijk klimaatneutraal worden en zich profileren als ware winkelstad. Een belangrijke stap om de CO2-uitstoot terug te dringen en de stad aantrekkelijker te maken, is door bestelwagens te vervangen door ecologische voertuigen. Uit een studie die de stad liet uitvoeren blijkt dat fietskoeriers die taak kunnen overnemen voor 72 % van de zendingen. Dat zou dus een enorme impact hebben op het milieu en het straatbeeld. De stad wil met steun van het Europese project ‘Cyclelogistics Ahead’, enkele cases met de ECOkoeriers doen om tegemoet te komen aan de ambities van een aantrekkelijke leefbare die stad die tegelijktijdig bevoorraad wordt. 

Voor de stad Mechelen passen de ECOkoeriers synergetisch binnen de ambities van het stadsbestuur. 

Meer info op www.cyclelogistics.eu

Zaterdagmarkt Mechelen

 

Markta

Op vraag van de marktkramers zijn we in september 2015 gestart met thuisleveren van de boodschappen gekocht op de zaterdagmarkt. Het begin van alles, want het succes heeft ertoe geleid dat deze piloot zich verder uitspreidde naar alle winkels in de binnenstad van Mechelen. De start van het Handenvrij shoppen in Mechelen.

Foto Joost Joossen

17-06-2015 Slotevent KRACHT = Start ECOkoeriers

 

Startschot ECOkoeriers

Als laatste innovatieve keten binnen het KRACHT project (lees meer op www.connact.be) werd gewerkt rond de cluster duurzame stadslogistiek in Mechelen. Eén van de implementatietrajecten die hieruit volgden, zijn de ECOkoeriers. Op 17 juni 2015, in aanwezigheid van Federaal Minister Kris Peeters, Burgemeester Bart Somers, Schepenen van Mobiliteit en Economie Marina De Bie en Wim Jorissen, werden de ECOkoeriers onder de doopvont gehouden. Het nieuwe fietskoerierinitiatief startte met 1 fietskoerier.

bottom of page