top of page

ECOkoeriers is opgericht in 2015 met als doelstelling een totaaloplossing te bieden voor duurzame stadslogistiek. Met een open samenwerkingsplatform tussen verschillende partners wil ECOkoeriers een ecologisch alternatief bieden voor gemotoriseerde leveringen, binnen een economisch rendabel model. Door de krachten te bundelen, willen de ECOkoeriers het volume en de efficiëntie creëren om dit samenwerkingsmodel levensvatbaar te maken en te verduurzamen.

 

Om zowel operationeel als financieel rendabel te zijn, komen verschillende partners als één merk naar buiten en worden er samenwerkingen opgezet met andere (logistieke) bedrijven. 

 

De drijvende kracht achter ECOkoeries is sinds al die jaren vzw ConnAct. Binnen het KRACHT project (2013-2015) zette ConnAct verschillende meerwaardenetwerken op. Eén van deze innovatieve ketens werd opgezet rond duurzame stadslogistiek in Mechelen. De idee van het oprichten van de ECOkoeriers kreeg een extra impuls na een CityLab "Fietskoeriers, de ontbrekende schakel" georganiseerd door OH! Ondernemershuis en LivingLab op 02/03/2015. Inneke Vos en Veerle De Wael waren die avond ook aanwezig en op zoek naar een duurzame logistieke partner voor het ophalen van hun kurken bij alle Mechelse horecazaken voor hun project Co-Cork. Mede door de logistieke kennis en ook de opgedane ervaring bij ConnAct over het opzetten van duurzame innovatieve samenwerkingen, namen beide dames het initiatief om ECOkoeriers Mechelen op te starten en zo kwamen de eerste fietskoeriers in Mechelen.

 

Vandaag opereren de 'ECOkoeriers Mechelen’ vanuit CityHub te Mechelen-Noord. De integratie met een magazijn aan de stadsrand is cruciaal voor hun klanten en partners. 

bottom of page